laupäev, 20. september 2014

Ipadi ja androidi rakenduste analüüs POSCONI kriteeriumite järgi

Analüüsisime Karini ja Estriga nutiseadmete rakendusi .

Kasutasime tahvelarvutitest iPadi ja Samsung Galaxyt.

Ipadile valisime mängu nimega “Linnast linna”. Mängu tutvustuses on välja toodud, et sihtrühmaks on eelkooliealised lapsed. Pildid on selged, eesti kaart on suur ja mugavalt käsitletav.  Mängus loetakse eesti keeles peale. Laps saab õppida häälimist ning häälikute järjekorda. Tähtede äratundmiseks on abiks pilt tähe juures.  Info lapsevanematele asub mängu tutvustuse näol AppleStores. Mängu sisu on atraktiivne. Pildid on ilusad ning kutsuvad mängima. Info all on välja toodud info tegijate ja autorite kohta. Kvaliteet on väga hea. Mängus on juhend eesti keeles peale loetud ning arusaadav ka väiksematele lastele. Tekst on ilma vigadeta ning hea keelekasutusega. Mängus online suhtlus võimalus puudub. Mängus navigeerimine on lihtne, kuid mängus tähtede liigutamine on vahel problemaatiline. Poes leidub mäng eesti keelse nimega ning ei ole ohtu, et laps võiks sattuda kahjulikele lehtedele. Mäng on kättesaadav AppleStores, kuid Androidis mitte. Teenuse sisu ei ole lastele kahjulik. Mäng ei sisaldanud reklaame ega linke mittesobivatele saitidele. Mäng ei kogu kasutaja andmeid. Lapsel ei ole võimalik jagada isiklikku informatsiooni.
Androidi baasil tahvelarvutis valisime Play poest mängu “Ühendage punktid lastele”. Esialgu arvasime, et tegu on eesti keelse mänguga, kuid mängu tutvustust poes lugedes võis aru saada, et tegu on väga vigaselt tõlgitud versiooniga. Mäng on tegelikult võõrkeeles, valida saab mitme erineva keele vahel. Meie valisime inglise keele. Sihtrühma pole otseselt välja toodud, lisatud on vaid, et mäng on väikelastele. Mängu sisu ja disain on küll väikelastele arusaadav ning sobilik. Lapsevanemad leiavad infot play poest ning selle kaudu on ka võimalik tegijatega ühendust võtta. Visuaalsed materjalid on kvaliteetsed, kuid rakenduses puudub teave autorite kohta. Mängus puudub suhtlusvõimalus. Mäng sisaldab linke teistele sarnastele mängudele, kuid mitte millelegi ebasobivale. Leht on lihtsa ülesehitusega. Alatid on aru saada, kus sa asud. Mäng on kättesaadav Android platvormilt. Mäng ei sisalda ebasobivat sisu. Rakendus ei kogu lisaandmeid ning rakendust allalaadides ei vajanud mäng erilubasid. Mängus peab ühendama numbrid järjekorras. Loetakse numbreid ka peale ning hiljem ütleb välja tulnud eseme nimetuse.

Minu mõtted QR-koodidest:

Olen QR koodidega kokku puutunud, kuid mitte neid ise kasutanud. Tundus väga huvitav ja põnev ülesannete pool, kui koridorist pidime üles leidma koodid ja nende taga peitus ülesanne. Minu Samsung luges väga hästi koodid üles, probleeme ei tekkinud. Salvestasin iga koodi ja ülesanded olid olemas. Grupitöö saime edukalt tehtud.
Lastele saab  ka samamoodi ülesandeid anda ja  hiljem nad lahendavad neid, veel võib QR koodide taha peita helifaile ja ka õues teha orienteerumist.  http://iktmangud.blogspot.com/2014/09/ipadi-ja-androidi-rakenduste-analuus.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar